Also available in: English

US Chamber 2020

8. – 12. januar 2020.

Påmelding åpner 28. august 2019 og skjer elektronisk via vår søknadsside Fluidreview.

Søknadsfrist 15. oktober 2019

Kunstnerisk innhold

Ungdomssymfonikernes vinterkurs endres fra 2020 til to årlige kammerorkesterkurs. Dette er et nytt og enestående tilbud hvor det skal fokuseres på å gi erfaring og opplæring i kammermusikalsk samspill under ledelse av topp internasjonale spillende ledere. Kurset vil stille høye krav til mental og fysisk tilstedeværelse gjennom å være offensiv i sitt spill og dermed bidra til en helhetlig og samlet klang. Målsettingen er å raffinere og forfine kammermusikalske initiativ og tankeganger. Det er et ønske at deltakerne i kammerorkesteret skal danne en styrket kjerne i sommerens symfoniorkester, med mulighet for større ansvar og aktiv gruppeledelse. Med et etablert kammerorkester som kjerne vil symfoniorkesteret løftes både kunstnerisk og sosialt.

Orkesterets består av 35-40 deltakere, besetning vil variere avhengig av repertoar. Besetning for første kurs vil være:

2 fløyte, 2 obo, 2 klarinett, 2 fagott, 4 horn, 2 trompet, 1 slagverk

12 fioliner, 4 bratsjer, 4 cello og 2 basser.

 

Musikalsk leder og solist: Guy Braunstein

Program: Beethoven fiolinkonsert, Mendelssohn symfoni nr 3, ”den Skotske”.

 

 

 

Om kurset

Ungomssymfonikernes sommerkurs har siden 1973 hatt fast tilholdssted på Elverum. Orkesteret er Norges nasjonale ungdomsorkester og det er ønskelig å være mer synlig rundt i Norge. Kammerorkesteret vil derfor være et ambulerende kurs og har varierende tilholdssted, fortrinnsvis i de store byene. Ambisjonen er at det skal avholdes et kurs på våren og et på høsten.

 

Lanseringskonsert i Elverum.

Lanseringskonsert i Elverum lørdag 11. januar.
Konsert i Oslo søndag 12. januar.

Med tanke på den sterke tilknytningen Ungdomssymfonikerne har til Festspillene i Elverum, vil første kurs og lanseringskonsert legges til Elverum som erstatning for den årlige nyttårskonserten.

 

Kurset er kostnadsfritt

Kurset, inkludert opphold og full pensjon på Scandic Sentral Elverum, er gratis. Studenter som reiser til eller fra kurset på andre tidspunkter enn oppsatte busser må organisere reisen selv. Mer info under punktet reisestøtte. Vær oppmerksomhet på at kontraktsbrudd kan føre til at søker blir holdt ansvarlig for påløpte utgifter som følge av dette (se avsnitt om permisjoner).

 

Transport

Det blir arrangert transport fra Norges Musikkhøgskole onsdag 8. januar 2020. Bussen stopper underveis på Oslo Lufthavn Gardermoen. Stoppested for buss og tog hvis du kommer til Elverum på egenhånd, er Elverum Skysstasjon. Det er to ulike bussruter, som du finner på www.nor-way.no og www.nettbuss.no. Togruter finner du på www.nsb.no.

 

Reisestøtte

Det er en egenandel for reise på 600 NOK. Vi dekker reiseutgifter mellom 600 og 2000 NOK, altså maks 1400 NOK. Beløpet vil bli utbetalt i starten av kurset. Frist for å levere reiserefusjonsskjema (som du finner i Fluid) og kvitteringer er dagen etter ankomst. Overholder du ikke denne fristen, vil du ikke motta reisestøtte. Det kreves utfylt reiserefusjonsskjema og kvitteringer for samtlige reiser. Dokumentene må være printet ut på forhånd, vi godtar ikke skjema og kvitteringer pr. epost. Vi har dessverre ikke mulighet til å være behjelpelige med å printe ut reisekvitteringer. Reisekostnader tilsvarende rimeligste offentlige transportmiddel dekkes, også ved bruk av bil. Det forutsettes at reisen er fra enten studiested eller hjemsted, og at reisetidspunktet er i tilknytning til kursperioden.

 

Studiepoeng

Det gis ikke studiepoeng for dette kammerorkesterkurset.

 

Forsikring

Det er studentens ansvar å ha egen syke-, reise- og instrumentforsikring i orden. Ungdomssymfonikerne forsikrer kun instrumenter som er lånt fra Norges musikkhøgskole.

 

Permisjon

Det gis kun permisjon etter skriftlig søknad til Ungdomssymfonikernes administrasjon. Søkere som trekker seg etter at kontrakten er underskrevet, vil kunne bli holdt ansvarlig for utgifter som påløper organisasjonen som følge av dette, avhengig av årsak. For sykdomsfrafall er det kun sykemelding utstedt av lege som gir gyldig grunn.

 

Søknad og opptak

Det vil ikke gjennomføres prøvespill for dette første kurset. Søknad fylles ut i Fluid review og skal i tillegg til praktiske opplysninger inneholde følgende:

  • Kort cv (alder, utdannelse, lærere, profesjonell bakgrunn, orkestererfaring, kammermusikkerfaring)
  • Anbefaling fra lærere (fra studiested og eventuelle mesterklasser, osv)
  • Motivasjonsbrev:
    • Hvorfor vil du være med?
    • Hva kan du bidra med?
    • Hva ønsker du å få ut av kurset?

(All nødvendig info om hva søknaden skal inneholde finnes også i skjemaet i Fluidreview)

Det kan være en fordel å ha vært tidligere deltaker på Ungdomssymfonikernes kurs, men andre søkere ønskes velkommen. For senere kammerorkesterkurs vil grunnlag for opptak baseres på prøvespillet for sommerkurset i tillegg til en helhetlig vurdering av innsatsen under sommerkurset, motivasjonsbrev og attester.

Jury: Elise Båtnes, Louisa Tuck, Ole Kristian Dahl, Leif Arne Pedersen, Ingemar Roos, Tom Vissgren og Johannes Gustavsson.

Uttaket gjøres på grunnlag av en felles jurybeslutning.

 

Om kursets musikalske leder

Fiolinisten Guy Braunstein ble født i Tel Aviv og studerte der hos Chaim Taub og senere i New York hos Glenn Dicterow og Pinchas Zuckerman.

Han begynte i ung alder en internasjonal solist- og kammermusikerkarriere og har siden opptrådt med mange av verdens største orkestre og dirigenter. Kammermusikksamarbeidene hans har inkludert prosjekter med Issac Stern, András Schiff, Zubin Mehta, Maurizio Pollini, Yefim Bronfman, Daniel Barenboim, Sir Simon Rattle, Mitsuko Uchida og Angelika Kirschlager for å nevne noen- Da han ble ansatt som konsertmester i Berliner Philharmoniker i 2000, var han den yngste gjennom tidene som har fått denne stillingen, en stilling han hadde i tolv år før han satset på en solokarriere.

Senere meritter inkluderer stillingen som Artist-in-Residence med Trondheim Symphoniker for sesongen 17/18, som tydelig viste Guy’s evner som spillende leder og solist. Flere høydepunkter inkluderer konsertdebuter med Maggio Musicale Fiorentino og Tammerfors Philharmonia. Nyere dirigerende høydepunkter inkluderer debut med Queensland Symphony Orchestra samt gjenbesøk i Pierre Boulez saal med Hamburger Symphoniker, hvor han innehar stillingen som Associate Artist. Høydepunkter i 18/19 inkluderer konserter som både solist og dirigent med Trondheim Symfoniorkester og Hamburger Symphoniker samt en konsertdebut med Ulster Orchestra. Guy vil også debutere med Israel Chamber Orchestra som både solist og dirigent i samme konsert.

Guy spiller på en sjelden fiolin laget av Francesco Roggieri i 1679.

Foto: Boaz Arad