Also available in: English

Sommerkurs 2020

Fredag 31. juli 2020 til mandag 10. august 2020

Informasjon om prøvespill finnes under søknad og prøvespill

Søknadsportalen åpner 15. november 2019 og fylles ut elektronisk via vår søknadsside Fluidreview.

Søknadsfrist fredag 24. januar

Kunstnerisk innhold 

Program 1:

Kammerkonsert, Festspillene i Elverum, tirsdag 4. august kl 18:00 i Elverum Kirke

Repertoar: Mozart: Gran Partita, Tsjaikovskij: Strykeserenade, med mer.

 

Program 2:

Festspillene i Elverum, lørdag 8. august

Bølgen Kulturhus, Larvik, søndag 9. august kl. 18:00

Domkirken i Oslo, mandag 10. august, kl 19:00

Dirigent: Johannes Gustavsson

Solist: Amalie Stalheim

 

Repertoar:

Beethoven: Leonore Ouverture nr. 3

Elgar: Cellokonsert

Ravel: Gåsemor forteller

Sibelius: Symfoni nr. 7

 

 

 

Instruktører

Instruktørene er erfarne og profilerte orkestermusikere fra de nordiske orkestrene. Flere av dem har også undervisningsstillinger ved nordiske utdanningsinstitusjoner.

Forkurs:

Treblås: Leif Arne Pedersen
Messing: Audun Breen
Pauker: Tom Vissgren
Slagverk: Terje Viken
Fiolin 1: Elise Båtnes
Fiolin 2: Terje Skomedal
Bratsj: Ida Bryhn
Cello: Louisa Tuck
Bass: Dan Styffe

Kurset

Kurset er kostnadsfritt

Kurset, inkludert opphold og full pensjon på Elverum folkehøgskole, er gratis. Studenter som reiser til eller fra kurset på andre tidspunkter enn oppsatte busser må organisere reisen selv. Mer info under punktet reisestøtte. Vær oppmerksomhet på at kontraktsbrudd kan føre til at søker blir holdt ansvarlig for påløpte utgifter som følge av dette (se avsnitt om permisjoner).

 

Transport

Det blir arrangert transport fra Norges Musikkhøgskole på oppstartsdagen, fredag 31. juli 2020. Oppmøtetidspunkt kl 10:00, avreise 11:00. Bussen stopper på Gardermoen flyplass ca. kl 11:30. Hvis du ankommer med fly, må flyet lande senest 10:40.  Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn. Stoppested for buss og tog hvis du kommer til Elverum på egenhånd, er Elverum Skysstasjon. Det er to ulike bussruter, som du finner på www.nor-way.no og www.nettbuss.no. Togruter finner du på www.nsb.no.

 

Reisestøtte

Det er en egenandel for reise på 600 NOK. Vi dekker reiseutgifter mellom 600 og 2000 NOK, altså maks 1400 NOK. Beløpet vil bli utbetalt i starten av kurset. Frist for å levere reiserefusjonsskjema (som du finner i Fluid) og kvitteringer er dagen etter ankomst. Overholder du ikke denne fristen, vil du ikke motta reisestøtte. Det kreves utfylt reiserefusjonsskjema og kvitteringer for samtlige reiser. Dokumentene må være printet ut på forhånd, vi godtar ikke skjema og kvitteringer pr. epost. Vi har dessverre ikke mulighet til å være behjelpelige med å printe ut reisekvitteringer. Reisekostnader tilsvarende rimeligste offentlige transportmiddel dekkes, også ved bruk av bil. Det forutsettes at reisen er fra enten studiested eller hjemsted, og at reisetidspunktet er i tilknytning til kursperioden.

 

Studiepoeng

Deltakere i Ungdomssymfonikerne har mulighet for å få tildelt studiepoeng fra Norges Musikkhøgskole. Det gis 2 studiepoeng for hvert av programmene på sommerkurset; altså til sammen 4 studiepoeng tildeles studenter som deltar på hele kurset.

 

Forsikring

Det er studentens ansvar å ha egen syke-, reise- og instrumentforsikring i orden. Ungdomssymfonikerne forsikrer kun instrumenter som er lånt fra Norges musikkhøgskole. Gyldig reiseforsikring/Europeisk helsetrygdekort må fremvises ved ankomst.

 

Permisjon

Det gis kun permisjon etter skriftlig søknad til Ungdomssymfonikernes administrasjon. Søkere som trekker seg etter at kontrakten er underskrevet, vil kunne bli holdt ansvarlig for utgifter som påløper organisasjonen som følge av dette, avhengig av årsak. For sykdomsfrafall er det kun sykemelding utstedt av lege som gir gyldig grunn.

 

Turné

Eneste gyldig reisedokument for norske statsborgere er pass. Husk å sjekke at passet er gyldig hele reiseperioden! På grunn av grenseoverganger, må alle instrumentene registreres i et samlet tolldokument. Det er viktig at dere har tollpapirene for instrumentene deres i orden. Dere blir bedt om å oppgi utfyllende informasjon om instrumentene i et skjema i Fluid review som blir tilgjengelig etter opptak. Dette gjelder kun for norske statsborgere.