For pressen

Also available in: English

Nedenfor finnes biografier av artistene og nedlastbare bilder i trykkekvalitet som kan benyttes i forbindelse med omtale av Ungdomssymfonikerne og deres konsertprogram. Fotografene skal krediteres i alt publisert materiale.

Klikk på bildene under for større visning og lenke til nedlastning i fullt format.

 

PRESSEMELDING – NY KUNSTNERISK LEDER

Ungdomssymfonikerne har onsdag 01.02.2017 engasjert den svenske dirigenten Johannes Gustavsson som ny kunstnerisk leder. Stillingen er på åremål og innebærer det kunstneriske ansvaret for Ungdomssymfonikerne og for videreutviklingen av orkesteret.

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomsorkester og består av de dyktigste musikkstudentene i Norge. Orkesteret spiller syv til ti konserter i året, og når et publikum på rundt 8000. Ungdomssymfonikerne har vært en sentral aktør i norsk musikkliv siden oppstarten i Elverum i 1973. De fleste norske profesjonelle musikere i inn- og utland har hatt Ungdomssymfonikerne som en viktig del av sin musikkutdannelse.

Johannes Gustavsson går i fotsporene til Ungdomssymfonikernes to tidligere kunstneriske ledere: Karsten Andersen og Ole Kristian Ruud. Sistnevnte var Gustavssons lærer under studietiden ved Norges musikkhøgskole.

Johannes Gustavsson er kjent for sin energi og karisma, kvaliteter som for alvor har satt han på Europakartet som en ettertraktet dirigent for symfoniorkestre og operahus.

Gustavsson har siden 2012 vært sjefdirigent i Oulu symfoniorkester i Finland, og siden 2015 vært sjefdirigent for Wermland Opera i Karlstad i Sverige. Han dirigerer også regelmessig de store nordiske symfoniorkestrene som for eksempel Kungliga Filharmonikerne og Sveriges radios symfoniorkester i Stockholm, Gøteborgsymfonikerne, Turku filharmoniske orkester, Helsinki filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret og Oslo filharmoniske orkester.

Det er en stor glede for Ungdomssymfonikerne å starte samarbeidet med Johannes Gustavsson, og vi ser frem til spennende og innholdsrike år med han som kunstnerisk leder.

For mer informasjon, kontakt Ungdomssymfonikernes styreleder: Rolf Lennart Stensø // 984 27 119 // rolf.lennart.stenso@nrk.no