Kurs

Also available in: English

Sommerkurs 2019

Lørdag 27. juli 2019 til lørdag 17. august 2019

Informasjon om prøvespill finnes under søknad og prøvespill

Påmelding åpner 1. januar 2019 og skjer elektronisk via vår søknadsside Fluidreview.

Søknadsfrist 27.januar 2019

Kunstnerisk innhold 

 

Åpningskonsert Festspillene i Elverum fredag 2. august kl. 18:00 i Terningen Arena
Olavsfestdagene, Trondheim torsdag 1. august kl 18:00 i Olavshallen

Dirigent: Johannes Gustavsson
Solist: Torleif Thedéen 

Program: 

Johannes Rusten (1984-): Ouverture til Elverum
Witold Lutoslawski (1913-1994): Cellokonsert 
Igor Stravinskij (1882-1971): Petrushka 

 

Populærkonsert under Festspillene i Elverum, mandag 5. august

Dirigent: Håkon Nystedt
Solist: Sabina Zweiacker, sopran
Konferansier: Joachim Haraldsen/ Noobwork

Program: SCORE Spillmusikkkonsert

 

Avslutningskonsert for Festspillene i Elverum lørdag 10. august kl. 18:00 i Terningen Arena 

12. august kl 18:00 Gøteborg Domkirke
13. august kl 19:30: Sommerklassisk i Tivoli, København
15. august: kl 19:30 Odense Konserthus
17. august kl. 18:00: Oslo Domkirke, Oslo kammermusikkfestival

Dirigent: Eliahu Inbal 

Program:
Gustav Mahler (1860-1911): Symfoni nr. 9 

 

Instruktører 

Instruktørene er erfarne og profilerte orkestermusikere fra de nordiske orkestrene. Flere av dem har også undervisningsstillinger ved nordiske utdanningsinstitusjoner. For sommeren 2019 er foreløpig følgende instruktører bekreftet:

Forkurs 1:
Treblås: Leif Arne Pedersen
Messing: Per Ivarsson
Pauker: Tom Vissgren
Slagverk: Terje Viken
Fiolin 1: Elise Båtnes
Fiolin 2: Terje Skomedal
Bratsj: Ilari Angervo
Cello: Johan Stern
Bass: Dan Styffe
Harpe: Sidsel Walstad

 

Forkurs 2:
Treblås: Ole Kristian Dahl
Messing: Ingemar Roos
Pauker: Rene Mathiesen
Slagverk: Lennart Gruvstedt
Fiolin 1: Andrej Power
Fiolin 2: Johannes Lörstad
Bratsj: Ida Bryhn
Cello: Tuomas Ylinen
Bass: Christian Henriksen

 

Kurs i Elverum 

Kursdeltakerne innkvarteres på Elverum folkehøgskole under kurset.

Kurset er kostnadsfritt

Kurset, inkludert opphold og full pensjon på Elverum folkehøgskole, er gratis. Studenter som reiser til eller fra kurset på andre tidspunkter enn oppsatte busser må organisere reisen selv. Mer info under punktet reisestøtte. Vær oppmerksomhet på at kontraktsbrudd kan føre til at søker blir holdt ansvarlig for påløpte utgifter som følge av dette (se avsnitt om permisjoner).

Transport

Det blir arrangert transport fra Norges Musikkhøgskole på oppstartsdagen, lørdag 27. juli 2019. Oppmøtetidspunkt kl 10:00, avreise 11:00. Bussen stopper på Gardermoen flyplass ca. kl 11:30. Hvis du ankommer med fly, må flyet lande senest 10:40.  Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn. Stoppested for buss og tog hvis du kommer til Elverum på egenhånd, er Elverum Skysstasjon. Det er to ulike bussruter, som du finner på www.nor-way.no og www.nettbuss.no. Togruter finner du på www.nsb.no.

Reisestøtte

Det er en egenandel for reise på 600 NOK. Vi dekker reiseutgifter mellom 600 og 2000 NOK, altså maks 1400 NOK. Beløpet vil bli utbetalt i starten av kurset. Frist for å levere reiserefusjonsskjema (som du finner i Fluid) og kvitteringer er dagen etter ankomst. Overholder du ikke denne fristen, vil du ikke motta reisestøtte. Det kreves utfylt reiserefusjonsskjema og kvitteringer for samtlige reiser. Dokumentene må være printet ut på forhånd, vi godtar ikke skjema og kvitteringer pr. epost. Vi har dessverre ikke mulighet til å være behjelpelige med å printe ut reisekvitteringer. Reisekostnader tilsvarende rimeligste offentlige transportmiddel dekkes, også ved bruk av bil. Det forutsettes at reisen er fra enten studiested eller hjemsted, og at reisetidspunktet er i tilknytning til kursperioden.

Studiepoeng

Deltakere i Ungdomssymfonikerne har mulighet for å få tildelt studiepoeng fra Norges Musikkhøgskole. Det gis 2 studiepoeng for hvert av programmene på sommerkurset og 2 studiepoeng for vinterkurset; altså til sammen 8 studiepoeng tildeles studenter som har vært med på alle årets program.

Forsikring

Det er studentens ansvar å ha egen syke-, reise- og instrumentforsikring i orden. Ungdomssymfonikerne forsikrer kun instrumenter som er lånt fra Norges musikkhøgskole.

Permisjon

Det gis kun permisjon etter skriftlig søknad til Ungdomssymfonikernes administrasjon. Søkere som trekker seg etter at kontrakten er underskrevet, vil kunne bli holdt ansvarlig for utgifter som påløper organisasjonen som følge av dette, avhengig av årsak. For sykdomsfrafall er det kun sykemelding utstedt av lege som gir gyldig grunn.

Turné 

Eneste gyldig reisedokument for norske statsborgere er pass. Husk å sjekke at passet er gyldig hele reiseperioden! På grunn av grenseoverganger, må alle instrumentene registreres i et samlet tolldokument. Det er viktig at dere har tollpapirene for instrumentene deres i orden. Dere blir bedt om å oppgi utfyllende informasjon om instrumentene i et skjema i Fluid review som blir tilgjengelig etter opptak. Dette gjelder kun for norske statsborgere.