Kurs

Sommerkurs 2018

Lørdag 28. juli til lørdag 18. august 2018

Informasjon om prøvespill finnes under søknad og prøvespill

Påmelding skjer elektronisk via vår søknadsside Fluidreview.

Kunstnerisk innhold

 

Åpningskonsert Festspillene i Elverum fredag 3. august kl. 18:00 i Terningen Arena

Dirigent Eliahu Inbal
Program   

Johannes Rusten (1984-): Ouverture til Elverum

Anton Bruckner (1824-1896): Symfoni nr. 5 i B-dur

 

Populærkonsert under Festspillene i Elverum, onsdag 8. august kl. 19:00

Dirigent Wayne Marshall
Program TBA

 

Avslutningskonsert for Festspillene i Elverum lørdag 11. august kl. 18:00 i Terningen Arena

13. august kl. 20:00: Konzerthaus Berlin

16. august kl. 19:30: Aalborg, Musikkens hus

18. august kl. 18:00: Oslo konserthus, Oslo kammermusikkfestival

Dirigent Johannes Gustavsson
Solister Ann-Helen Moen (sopran i Elverum, Berlin og Aalborg), Kari Postma (sopran i Oslo) og Håvard Stensvold (bass-baryton)
Program

Anders Hillborg (f. 1954-): Eleven Gates (2005/2006)

Edvard Grieg (1843-1907):

Solveigs sang (fra op. 23)
Våren (fra op. 33)
Ved Rondane (fra op. 33)
En Svane (op. 25, no. 2)
Zur Rosenzeit (op. 48, no. 5)
Ein Traum (op. 48, no. 6)

Carl Nielsen (1865-1931): Symfoni nr. 3, op. 27 (1910/1911)

 

Instruktører 

Instruktørene er erfarne og profilerte orkestermusikere fra de nordiske orkestrene. Flere av dem har også undervisningsstillinger ved nordiske utdanningsinstitusjoner. For sommeren 2018 er følgende musikere instruktører:

 

Forkurs 1:

1.fiolin: Elise Båtnes
2.fiolin: Johannes Lörstad
Bratsj: Henninge Landås
Cello: Louisa Tuck
Kontrabass: Marius Flatby
Treblås: Leif Arne Pedersen
Messing: Audun Breen
Pauker: Tom Vissgren

Forkurs 2:

1.fiolin: Anna Gebert
2.fiolin: Bård Monsen
Bratsj: Ida Bryhn
Cello: Ernst Simon Glaser
Kontrabass: Patrick Wilder
Treblås: Audun Halvorsen
Messing: Ingemar Roos
Slagverk: Terje Viken
Harpe: Sidsel Walstad

Kurs i Elverum 

Kursdeltakerne innkvarteres på Elverum folkehøgskole under kurset.

Kurset er kostnadsfritt

Kurset, inkludert opphold og full pensjon på Elverum folkehøgskole, er gratis. Studenter som reiser til eller fra kurset på andre tidspunkter enn oppsatte busser må organisere reisen selv. Mer info under punktet reisestøtte. Vær oppmerksomhet på at kontraktsbrudd kan føre til at søker blir holdt ansvarlig for påløpte utgifter som følge av dette (se avsnitt om permisjoner).

Transport

Det blir arrangert transport fra Norges Musikkhøgskole på oppstartsdagen, lørdag 28. juli 2018. Oppmøtetidspunkt kl 10:00, avreise 11:00. Bussen stopper på Gardermoen flyplass ca. kl 11:30. Hvis du ankommer med fly, må flyet lande senest 10:40. Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn. Stoppested for buss og tog hvis du kommer til Elverum på egenhånd, er Elverum Skysstasjon. Det er to ulike bussruter, som du finner på www.nor-way.no og www.nettbuss.no. Togruter finner du på www.nsb.no.

Reisestøtte

Det er en egenandel for reise på 600 NOK. Vi dekker reiseutgifter mellom 600 og 2000 NOK, altså maks 1400 NOK. Beløpet vil bli utbetalt i starten av kurset. Frist for å levere reiserefusjonsskjema (som du finner i Fluid) og kvitteringer er dagen etter ankomst. Overholder du ikke denne fristen, vil du ikke motta reisestøtte. Det kreves utfylt reiserefusjonsskjema og kvitteringer for samtlige reiser. Dokumentene må være printet ut på forhånd, vi godtar ikke skjema og kvitteringer pr. epost. Vi har dessverre ikke mulighet til å være behjelpelige med å printe ut reisekvitteringer. Reisekostnader tilsvarende rimeligste offentlige transportmiddel dekkes, også ved bruk av bil. Det forutsettes at reisen er fra enten studiested eller hjemsted, og at reisetidspunktet er i tilknytning til kursperioden.

Studiepoeng

Deltakere i Ungdomssymfonikerne har mulighet for å få tildelt studiepoeng fra Norges Musikkhøgskole. Det gis 2 studiepoeng for hvert av programmene på sommerkurset og 2 studiepoeng for vinterkurset; altså til sammen 8 studiepoeng tildeles studenter som har vært med på alle årets program.

Forsikring

Det er studentens ansvar å ha egen syke-, reise- og instrumentforsikring i orden. Ungdomssymfonikerne forsikrer kun instrumenter som er lånt fra Norges musikkhøgskole.

Permisjon

Det gis kun permisjon etter skriftlig søknad til Ungdomssymfonikernes administrasjon. Søkere som trekker seg etter at kontrakten er underskrevet, vil kunne bli holdt ansvarlig for utgifter som påløper organisasjonen som følge av dette, avhengig av årsak. For sykdomsfrafall er det kun sykemelding utstedt av lege som gir gyldig grunn.

Turné

Eneste gyldig reisedokument for norske statsborgere er pass. Husk å sjekke at passet er gyldig hele reiseperioden! På grunn av grenseoverganger, må alle instrumentene registreres i et samlet tolldokument. Det er viktig at dere har tollpapirene for instrumentene deres i orden. Dere blir bedt om å oppgi utfyllende informasjon om instrumentene i et skjema i Fluid review som blir tilgjengelig etter opptak. Dette gjelder kun for norske statsborgere.

This post is also available in: enEnglish