Ann-Helen Moen, Foto: Jan Alsaker

ANN-HELEN MOEN

Ann-Helen Moen er en lyrisk sopran kjent for sin klare og vakre klang og for det unike fokus hun alltid leverer enten det er på konsert eller på operascenen. Hun har opptrådd med noen av de fremste ensembler og kompanier i verden, fra Bach Collegium Japan og MDR Symphony Orchestra, til operahusene i Zurich og Hannover.

Ann-Helen flyttet tilbake til Norge etter 18 år i Danmark, Østerrike og England. Hun har studert med Susanna Eken ved Operaakademiet i København. Etter endt studietid, fulgte tre år som solist ved operaen i Graz. Hun har en svært variert karriere, men har nok først og fremst høstet gode kritikker for sine Mozart-tolkninger, og da spesielt for sin rolle som Donna Anna i Don Giovanni de tre siste sesongene ved Den Norske Opera & Ballett.

Forrige sesong sang hun bl.a. rollen Donna Anna i Don Giovanni og 1. Dame i Tryllefløyten ved Den Norske Opera & Ballett, arier av Korngold med MDR Leipzig i Gewandhaus, julekonserter med Trondheimsolistene i St. Martin-in-the-fields i London og Brahms Ein Deutsches Requiem.

Av CD-innspillinger kan nevnes sanger av Catharinus Elling for SIMAX, sanger av Delius med Bergen Filharmoniske Orkester og Sir Andrew Davies for Chandos, og hun synger rollen som Solveig på Bergen Filharmoniske Orkesters nye innspilling av Peer Gynt, også for Chandos, dirigert av Ed Gardner.

Planlagte konserter for kommende sesong er bl.a. på Troldsalen i konsert med Liv Glaser under Bergen Festspillene 2018, i rollen som Lady Macbeth i Verdis Macbeth på Operaen i Kristiansund, Beethovens Missa Solemnis med Masaaki Suzuki og hans Bach Collegium Japan i Tokyo, og til våren 2019 Brahms’ praktfulle verk Ein Deutches Requiem  med Kristiansand Symfoniorkester.

This post is also available in: enEnglish