Also available in: English

Kammerkonserten i Elverum kirke
Tirsdag 4. august kl 18.00 

Her vil du bli bedre kjent med de ulike instrumentgruppene i orkesteret: Treblås, messing, stryk og slagverk. Alle gruppene vil hver for seg spille repertoar skrevet for mindre ensembler. Kammergruppene instrueres og ledes av anerkjente solomusikere fra Norges symfoniorkestre. Konserten vil bestå av stykker blant annet fra Mozart, Tsjajkovskij, Copland, Barber i tillegg til et nytt verk for slagverk skrevet av Terje Viken.

Elverum kirke er en korskirke bygget i 1736. Kirken ble innviet i 1738. Den er bygd i tømmer og har normalt 700 sitteplasser. Under konserten vil lokalene bli tilpasset de gjeldende smittevernsreglene.

Billetter: https://www.fie.no/program/kammerkonsert-med-ungdomssymfonikerne-2/ 

Ungdomssymfonikerne med Amalie Stalheim

Lørdag 8. august kl 19.00, Elverumshallen
Søndag 9. august kl 18.00, Bølgen Kulturhus, Larvik
Mandag 10. august kl 19.00, Oslo Domkirke

 

Dirigent: Johannes Gustavsson
Solist: Amalie Stalheim, cello 

 

Ungdomssymfonikerne med cellist Amalie Stalheim som solist og Johannes Gustavsson som dirigent, inviterer til konsert som inneholder mange spennende og mye spilte verker:

Beethovens Leonore Ouverturen nr 3. er en av fire ouverturer Beethoven skrev til sin opera Leonore. Operaen fikk senere navnet Fidelio og er den eneste operaen Beethoven har skrevet. Musikken er svært dramatisk og gjennom musikken fortelles store deler av operaens handling. Derfor skrev Beethoven en fjerde versjon av ouverturen, denne er vesentlig mindre dramatisk men som passer bedre til resten av operaen. Ouverture nr 3 har derimot blitt svært populær og spilles ofte i konsertsaler verden over.

Elgars cellokonsert er en av de mest spilte verkene for cello og orkester. Konserten som er skrevet i 1919 og er et av de siste verkene Elgar skrev i sin karriere. Under førsteverdenskrig vurderte Elgar å slutte som komponist da han mente et liv i Europa ikke ville bli det samme igjen etter en slik massiv ødeleggelse. I denne perioden skrev han svært lite ny musikk. Men i løpet av 1918 begynte han igjen for fullt å skrive ny musikk som var mer melankolsk, følsom og dempet enn hans tidligere verk. Cellokonserten er et av de mest kjente verkene fra den nye stilen til Elgar, og er også et av de siste store verken han skrev i sin karriere.

Gåsemor forteller av Raveler et lekent og eventyrlig verk inspirert av «Gåsemors eventyr» av Charles Perrault. Ravel var glad i barn, og satt ofte barnevakt for barna til et vennepar. Til disse barna skrev han ofte små pianostykker. Gåsemor forteller ble skrevet som en pianoduett i den anledning. Ravel likte pianoduetten så godt at han siden orkestrerte verket før han så utvidet orkesterstykket til en ballett i 1912. Verket viser Ravels eminente orkestrering i møte med barnlige melodier, noe som sammen gir en velklingende klangfarge på et fantasifullt og lekent orkesterverk.

Sibelius Symfoni nr. 7 skrevet i 1924, er et av Sibelius siste store verk. Symfonien er består av kun én sats, i motsetning til en mer tradisjonell symfoniform som består av fire satser. Sibelius ga verket navet «Fantasia sinfonica I» da den kun bestod av en sats. Etter premieren i Sotckholm i 1924 og en påfølgende konsert i Kølbenhavn samme år, valgte Sibelius imidlertid å endre navnet til Symfoni nr. 7, da han mente verket kunne regnes som en symfoni til tross for at det kun består av én sats. Symfoni nr. 7 er med sin livlige og majestetiske melodier et av Sibelius mest populære verk.

 

Billetter:

Elverum: https://www.fie.no/program/ungdomssymfonikerne-med-amalie-stalheim/ 
Larvik: https://www.bolgenkulturhus.no/event/ungdomssymfonikerne-med-amalie-stalheim/ 
Oslo: https://ungdomssymfonikerne.ticketco.events/no/nb/e/ungdomssymfonikerne_med_amalie_stalheim