Also available in: English

Johannes Gustavsson, Foto: Anna Hult

JOHANNES GUSTAVSSON

Johannes Gustavsson har siden februar 2017 vært engasjert som kunstnerisk leder for Ungdomssymfonikerne.

Johannes Gustavsson er kjent for sin energi, karisma, eleganse og følsomhet – egenskaper som har gjort ham svært etterspurt som dirigent for både symfoniorkestre og operaer i Norden og utenlands. Han jobber jevnlig med alle de store orkestrene i sitt hjemland Sverige, inkludert Kungliga Filharmonikerne i Stockholm, Sveriges Radios Symfoniorkester og Göteborgsymfonikerne. I Norge er han engasjert av Oslo Filharmoniske Orkester, Kristiansand Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret.

Johannes ble utnevnt til sjefdirigent i Wermlands Operaen i Sverige ved starten av sesongen 2015/16. Han har hatt dirigentstillinger eller vært kunstnerisk leder for Österbottens kammerorkester, Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammerorkestern og for Oulu Sinfonia, hvor han har vært sjefdirigent siden 2012.

Johannes ble født i 1975 i Vänersborg. Han studerte bratsj med Lars Anders Tomter og fortsatte deretter med dirigentstudier ved Norges musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud og Olav Anton Thommessen. Han mottok i tillegg undervisning av Simon Streatfeild og den kjente finske dirigentlærer Jorma Panula. Johannes var den første som ble tildelt både svenske dirigentprisen og Herbert Blomstedt-prisen. Han var prisvinner både i Solti dirigentkonkurranse i Frankfurt og Toscanini-konkurransen i Parma.