HÅVARD STENSVOLD

Håvard Stensvold studerte ved Musikkonservatoriet og ved Operaakademiet i København.

Han har ved flere anledninger gjestet Den Norske Opera i roller som Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Così fan tutte, Schaunard i La bohème, Masetto i Don Giovanni, Malatesta i Don Pasquale, Baryton i Cecilie Ores Dead beat escapement, hovedrollen i urfremførelsen av Knut Vaages Khairos, Birger i uroppførelsen av Synne Skouens Ballerina og senest Angelotti i Tosca.

Ved det Kongelige Teater i København har han sunget Masetto i Don Giovanni og Mercurio / Famigliaro II / Littore og Tribuno II i Monteverdis L’Incoronazione di Poppea. Han har sunget tittelrollen i Don Giovanni med Opera Krakow og med Trondheim Symfoniorkester og Opera, Polyphemos i Händels Acis and Galatea ved Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Faraone i Fagos Il Faraone Sommerso i Spania, Italia, Polen og Salzburg, Schaunard i La bohème på Oscarsborgoperaen, Purcells The Indian Queen i Brussel, og både Il Commendatore og Masetto i Don Giovanni på Drottningholm Festivalen i Stockholm.

Som en av Norges ledende bass-barytoner synger han regelmessig med de ledende norske og internasjonale symfoniorkestrene, og han har medvirket ved en rekke festivaler i Norge og Europa.

This post is also available in: enEnglish