Also available in: English

Håkon Daniel Nystedt

Håkon Daniel Nystedt (f. 1980) har hatt engasjementer med blant annet Oslo Filharmoniske Orkester, Göteborg Symfoniker, Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Sønderjylland Symfoniorkester og Århus Symfoniorkester i tillegg til diverse profesjonelle korps og kor.

Våren 2018 ledet han uroppføringen av en barneopera av Gisle Kverndokk ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Oppføringen ble tildelt Kritikerprisen 2018.

Han har vært assistentdirigent på Puccinis Madame Butterfly på Det Kongelige Teater i København, og skal dirigere Ringsakeroperaens oppsetning av Rossinis «Il barbiere di Siviglia» høsten 2019. Han har tidligere dirigert produksjoner av Figaros Bryllup og Ravels » L’enfant et les sortilèges», og har assistert på produksjoner av Strauss «Flaggermusen» og Puccinis «Tosca». Han har to ganger dirigert i Carnegie Hall, New York, første gang i 2015 med folkemusikk arrangert av Ørjan Matre for kor og orkester og andre gang i 2017 med et a cappella-program.

 

Nystedt begynte sine studier på Norges Musikkhøgskole. Han mottok i 2007 KORK-prisen som «ung og lovende». I 2009 begynte han på soliststudiet i orkesterdirigering ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og studerte der med Giancarlo Andretta, Giordano Bellincampi og Michael Schönwandt. I forbindelse med utdelingen av Leonie Sonning musikkpris til Herbert Blomstedt i 2015, ble Håkon Nystedt presentert som en av tre fremragende unge nordiske dirigenter. Han har blitt tildelt stipender fra blant annet Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens stiftelse, Norsk Tonekunstnersamfund og Ludvig Schytte og hustrus mindelegat.