Loading blog posts...

Facebook

Komponisten og dirigenten Leonard Bernstein har 100-års jubileum i 2018. Dette skal vi i Ungdomssymfonikerne markere ved å spille Ouverturen fra Candide på Festspillenes Nyttårskonsert 2018 lørdag 6.januar kl. 18 i Terningen Arena.

Se videoen nedenfor der Bernstein selv dirigerer ouverturen allerede i 1962, kun få år etter at den ble skrevet. Som han selv sier er dette musikk som er "fun and frolic", så vi kan bare glede oss til en heidundranes avslutning på nyttårskonserten 6.januar!

youtu.be/zn5bhJ5YX6U
... See MoreSee Less

1 week ago  ·  

View on Facebook

Årets slagverksinstruktør på vinterkurset er Heming Valebjørg. Han var selv en aktiv Ungdomssymfoniker i en årrekke fra 2005 og utover og nå er han tilbake på kurset som instruktør!

Heming er til daglig fast ansatt som slagverker i Oslo-Filharmonien og har jobbet der siden 2007. I tillegg er han også er aktiv som kammermusiker og frilanser i pop/rock/jazz, såvel som klassisk. Han er for tiden musikalsk leder for Østre Aker Musikkorps og har undervist på en rekke kurs og institusjoner de senere år. Heming er fagleder for slagverk på Valdres Sommersymfoni.

Vi ser frem til å ha den energiske Heming med på laget!

Foto: alexlightphoto.com
... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·  

View on Facebook

45 ÅR

med orkestermusikk

Årets sommerkurs er det 45. i rekken. Ungdomssymfonikerne har vært en frisk formidler av orkestermusikk og en viktig bidragsyter til utviklingen av norske orkestermusikere siden 1973.

5-10

orkesterkonserter

Med sine årlige 5-10 orkesterkonserter når Ungdomssymfonikerne mellom fire og fem tusen publikummere.

18-28 ÅR

høyt kvalifiserte musikkstudenter

Hvert år settes orkesteret sammen på nytt gjennom rekruttering av høyt kvalifiserte musikkstudenter i alderen 18-28 år

Nr. 1

i Norge

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomssymfoniorkester.

This post is also available in: nbNorwegian Bokmål