Loading blog posts...

Facebook

Bernstein i 100! Ungdomssymfonikerne markerer Bernstein jubileet med to verk: Candide Suite og Overture og Symphonic Suite fra «On the Waterfront» Kom på konsert Onsdag 8. august kl. 19:00 på Festspillene i Elverum!Leonard Bernstein at 100, a two-year global celebration of the life and career of the 20th century cultural giant, will kicked off in September 2017 with mor... ... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·  

View on Facebook

En sykkel gir to billetter! Har du en sykkel som Ungdomssymfonikerne kan låne i sommer? I så fall er det lønnsomt: En sykkel gir to gratisbilletter til valgfri konsert med Ungdomssymfonikerne under Festspillene i Elverum. ... See MoreSee Less

3 weeks ago  ·  

View on Facebook

Hva er det med Bruckners 5.?

Kom på åpningskonsert på Festspillene i Elverum fredag 3. august kl 18:00.

Bruckner er vel kanskje den komponisten som har påvirket Hollywood komponister mest. Hans musikk er så filmatisk at vi ofte tror at den skal utvikle seg til «Full Hollywood».

Vi lytter til Bruckner og begynner å forvente en Hollywood-retning i utvikling av temaer og harmonier. Men han går aldri den veien.
For eksempel, i den andre satsen av Bruckners 5. går de lave strykerne inn i en nydelig koral nær toppen av utviklingen. Hvis en lytter med filmmusikkforventning, en Hollywood-måte å lytte på som veldig mange ubevisst har lært seg, så vil en tro at musikken skal tilbake. Tro det eller ei, vi liker musikk som klatrer, når toppen, kommer tilbake og lander deretter. Dette finner folk tilfredsstillende. Jeg vet ikke hvorfor. Bruckner vil ikke dit. I stedet for å pakke det opp i en fin ryddig scene, forlater Bruckner oss hengende i forventningen.

Bruckners musikk fortsetter å klatre, når en ny høyde, og deretter en annen, og forblir deretter øverst. Den kommer aldri tilbake. Han forlater oss i luften. Dette er ikke en Hollywood-avslutning, og musikken er enda mer interessant å lytte til.
... See MoreSee Less

1 month ago  ·  

View on Facebook

45 ÅR

med orkestermusikk

Årets sommerkurs er det 45. i rekken. Ungdomssymfonikerne har vært en frisk formidler av orkestermusikk og en viktig bidragsyter til utviklingen av norske orkestermusikere siden 1973.

5-10

orkesterkonserter

Med sine årlige 5-10 orkesterkonserter når Ungdomssymfonikerne mellom fire og fem tusen publikummere.

18-28 ÅR

høyt kvalifiserte musikkstudenter

Hvert år settes orkesteret sammen på nytt gjennom rekruttering av høyt kvalifiserte musikkstudenter i alderen 18-28 år

Nr. 1

i Norge

Ungdomssymfonikerne er Norges nasjonale ungdomssymfoniorkester.

This post is also available in: nbNorwegian Bokmål