Also available in: English

Elise Båtnes

Elise Båtnes og Henninge Landaas

Elise Båtnes begynte å spille fiolin fire år gammel, og debuterte fire år senere som solist sammen med Trondheim Symfoniorkester. Hun fikk sin første opptreden med Oslo-Filharmonien ti år gammel i 1981, da hun fikk være solist på en barnekonsert med Mariss Jansons som dirigent. I 1982 var hun på ny solist med Oslo-Filharmonien under fremførelse av Vivaldis dobbelkonsert. Hun har etter dette vært solist med alle de norske symfoniorkestrene og i en lang rekke land. (http://www.oslofilharmonien.no/)

Hun fyller i dag stillingen som 1.konsertmester i Oslo-Filharmonien, og hennes konsertvirksomhet omfatter også solistoppdrag med anerkjente dirigenter og orkestre i utlandet. Tidligere har hun i til sammen ni år vært konsertmester i Danmarks Radios Symfoniorkester og Westdeutsche Rundfunk Sinfonieorchester, Köln.

Båtnes har også mye erfaring med kammermusikk, og har spilt på mange festspill og kammermusikkfestivaler sammen med kjente norske pianister som Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland og Einar Henning Smebye. Båtnes har vært medlem i den prisvinnende Vertavokvartetten.

Sammen med Håvard Gimse på klaver lanserte hun i 2008 en CD med musikk av Bela Bartok (Simax Classics). I 2010 kom Mozart/Brahms klarinett kvintetter på LAWO Classics med Oslo Philharmonic Chamber Group.

Elise Båtnes spiller på fiolinen «Arditi» bygget av A. Stradivari i 1689. Instrumentet er utlånt fra Sparebankstiftelsen DNB / Dextra Musica.