Also available in: English

Andrew Marriner

Andrew Marriner har innehatt stillingen som soloklarinettist i London Symphony Orchestra fra 1986 og frem til 2020. Ved siden av sin karriere som orkestermusikere har Marriner en internasjonal karriere som solist, kammermusikere og som lærer.

Marriner er en aktiv kammermusiker og har vært en del av London Symphony Orchestras kammerensemble, samt spilt med blant annet strykekvartetter som Chilingirian, Endellion og Moskva strykekvartett.

Høydepunkter i Marriners karriere inkluderer blant annet flere konserter sammen med hans far, dirigent Sir Neville Marriner, samt flere anerkjente fremførelser og innspillinger av Mozart Klarinettkonsert. Marriner har fått flere verk skrevet til seg, deriblant av komponister Sir John Tavener og Robin Holloway.

De siste årene har Marriner fokusert på kammermusikk og undervisning. Han er professor ved Guildhall School of Music and Drama og the Royal Academy of Music I London. Han gjester jevnlig utdanningsinstitusjoner innen musikk for å holde mesterklasser og undervise i kammermusikk både i USA, Asia og rundt om i Europa.