SCORE Spill-musikk

Mandag 5. august blir Terningen Arena scene for en opplevelse utenom det vanlige: SCORE spill-konsert med musikk fra dataspill som Conan, Battlefield, Assasins creed og Skyrim. Ungdomssymfonikerne presenterer noe av det ypperste fra spillmusikken som millioner av mennesker elsker.

Festspillene i Elverum og Ungdomssymfonikerne ønsker å la gamere som sjelden eller aldri går på klassiske konserter få et innblikk i ”vår” verden. Klassisk musikk er overalt, men mange tenker muligens ikke over det. I veldig mye av det millioner av mennesker konsumerer av spill, tegnefilmer og andre filmer er det utdrag av klassiske stykker og musikk inspirert av den klassiske musikktradisjonen. Med SCORE bygger festspillene en bro til unge med lidenskaper der fellestrekkene er flere enn man i utgangspunktet skulle tro.

Solist på SCORE er sangeren Sabina Zweiacker fra Sverige. Hennes vakre sopranstemme lyser opp i de sarte partiene før stemningen skifter til voldsom dramatikk. Konferansier er Joachim Haraldsen, også kjent som Noobwork. Han opprettet YouTube-kanalen sin i februar 2013. Nå har han rundt 200 000 abonnenter og mer enn 124 millioner visninger. Dirigent er Håkon Daniel Nystedt, som begynte sine studier på Norges Musikkhøgskole. Han mottok i 2007 KORK-prisen som «ung og lovende». I 2009 begynte han på soliststudiet i orkesterdirigering ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Publikum settes i stemning allerede på vei inn i Terningen og det legges til rette for en skikkelig happening.

Billetter:
https://www.fie.no/program/

Del dine tanker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.