Ungdomssymfonikerne på turne 2019

Mahler 9. symfoni

Dirigent: Eliahu Inbal

Lørdag 10. august Avslutningskonsert Festspillene i Elverum

Kl 18:00 Terningen Arena, Elverum
Billetter: www.fie.no/program/

Tirsdag 13. august Sommerklassisk Tivoli København

Kl 19:30 Tivoli København
Billetter: www.tivoli.dk/sommerklassisk/ (i salg fra 3. april)

Torsdag 15. august Odense Konserthus
Lørdag 17. august Oslo Kammermusikkfestival

Kl 18:00 Oslo Domkirke
Billetter: http://oslokammermusikkfestival.no/

Ungdomssymfonikerne fremfører Mahlers 9. symfoni under ledelse av den verdenskjente dirigenten Eliahu Inbal, han gjester for orkesteret for andre gang. Konserten er en del av årets turné som avslutter sommerkurset 2019.

Mahler komponerte sin symfoni nr 9 i løpet av sommeren 1909. Verket er preget av hans tidlige komposisjoner i bruk av form, motiv og metode, men perfeksjonert av en erfaren komponist. Begynnelsen av symfonien har blitt sammenliknet med oppvåkningen fra en drøm. Verket handler om livet og døden og førte til flere diskusjoner om metafysiske spørsmål i kunsten. Alban Berg skrev om verket: «Den første satsen er det mest himmelske Mahler noensinne har skrevet. Det er uttrykket for en eksepsjonell kjærlighet til denne jorden, lengten etter å leve i fred, for å nyte naturen på det dypeste, før døden kommer. Fordi den kommer ubarmhjertig. Hele satsen er en dødsforestilling. Alt som er jordisk og drømmende kulminerer i dette … ‘

Del dine tanker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.