Åpningskonsert Festspillene i Elverum

Fredag 2. august kl 18:00 Terningen Arena, Elverum

Ungdomssymfonikerne

Dirigent: Johannes Gustavsson
Solist: Torleif Thedéen, cello

Program:

Johannes Rusten (1984-): Ouverture til Elverum
Witold Lutoslawski (1913-1994): Cellokonsert
Igor Stravinskij (1882-1971): Petrushka

Festspillene i Elverum 2019 åpner tradisjonen tro med Johannes Rustens ”Ouverture til Elverum”. Elverum Mannskor leder an og publikum stemmer i til ”Elverumssangen”. Helt siden starten i 1990-tallet har dette vært en høystemt stund for mange.

Lutoslawski – Cellokonsert
Lutoslawskis cellokonsert var opprinnelig et bestillingsverk fra Royal Philharmonic Society i London til den kjente cellisten Mstislav Rostropovich og Bournemouth Symfoniorkester. Konserten hadde premiere i 1970 og verket regnes som et av Lutoslawskis mest kjente verk. Solist Torleif Thedéen har selv spilt Lutoslawski cellokonsert for Lutoslawski.

Stravinskij – Petrushka
Stravinskij dro på ferie til Sveits hvor han ønsket å skrive en pianokonsert. Da ballettmesteren Sergej Djaghilev hørte noe av musikken ble han imponert og han så et stort potensial for å gjøre musikken om til en ballett. Stravinskij så for seg en dukke som kom til live mens han skrev musikken. Han ønsket at denne karakteren skulle komme tydelig fram i musikken. Historien handler om en magiker som bringer liv til tre dukker for sitt miniteater

Billetter: www.fie.no/program/ 

Del dine tanker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.