Søk Vinterkurset 2019 nå!

Du kan nå søke om opptak til Ungdomssymfonikernes vinterkurs 2019!

Kurset varer fra lørdag 29. desember 2018 til søndag 6. januar 2019 med konserter i Bakkenteigen Kulturhus, Horten, 4. januar og en i Elverumsregionen lørdag 5. januar.

Du finner all nødvendig informasjon under fanene «kurs» og «søknad og prøvespill» her på hjemmesiden.

 

Søknadsfrist: torsdag 1. november 2018.

 

Du kan fylle ut online søknad her:  https://ungdomssymfo.fluidreview.com.

Vi gleder oss til å motta din søknad!

 

Dirigent: Johannes Gustavsso

Solist: Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad

 

PROGRAM:

F. Schubert: Symfoni i H-moll, «Den ufullendte»

A. Mozart: Sinfonia Concertante

L. Beethoven: Symfoni nr. 5, op. 67

 

Guro Kleven Hagen

Foto; Ole Jørgen Bratland

 

Guro Kleven Hagen debuterte i 2011 med Oslo-filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da regelmessig vært solist med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hennes innspilling av Prokofievs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som ͞Editor’s Choice of the Month͟ i Gramophone Magazine i august 2014. I 2017 ga hun ut sin andre kritikerroste CD,͟Fait pleurer les songes͟, med pianist Marianna Shirinyan.

Våren 2018 ble Guro ansatt som konsertmester ved Den Norske Opera og Ballett, og ble med dette landets yngste konsertmester. Siden 2013 jobber Guro også som kunstnerisk leder for Valdres sommersymfoni, en festival som hver sommer samler 300 musikkglade barn, og musikere som Paul Lewis, Maxim Rysanov, Vilde Frang, Truls Mørk og Quatour Ebène.

Som kammermusiker har Guro jobbet tett med blant andre Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Alisa Weilerstein og Håvard Gimse. Guro har sin utdannelse fra Barratt-Due musikkinstitutt, hvor hun har hatt Alf Richard Kraggerud og Stephan Barratt Due som lærere, og ͟Hochschule für Musik Hanns Eisler͟i Berlin, hvor hun studerte hos Antje Weithaas.

Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som ͞Kreisler-Bergonzi͟ på lån fra Dextra Musica.

 

 

Eivind Ringstad

Foto; Nikolaj Lund

 

Eivind Ringstad er det nyeste talentet som har sprunget ut fra en ny gylden generasjon skandinaviske unge musikere.

I 2016 ble han valgt til å bli med i verdens mest prestisjefylte treningsprogram for unge viderekommende klassiske musikere:BBC’s New Generation Artists Scheme. Tidligere har Eivind blitt tildelt Borletti-Buitoni stipendpris, og har også vært en del av Crescendo’s mentorprogram ledet av Leif Ove Ansdnes, og initiert av Festspillene i Bergen, Oslo Filharmoniske Orkester og Barrat Due Musikkinstitutt.

I 2012 ble Eivind vinner av NRKs solistkonkurranse Virtuos som gjorde at han fikk presentere Norge i EBUs konkurranse for unge musikere i Wien samme år der han fikk 1. Pris. Siden da har Eivind reist verden rundt og spilt i konserthus og festivaler. Årene etterpå har Eivind blitt tildelt Øivind Berghs Minnepris 2013, Carolineprisen 2013, Arve Tellefsens musikkpris 2013 og Statoilstipendet i 2014.

I Norden er Eivinds karriere stigende. Sesongen 2016-2017 debuterte han som solist med Oslo Filharmoniske orkester og Det Norske Kammerorkester, Ulster Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra og opptredener med BBC Concert Orchestra, BBC Symphony Orchestra of Wales og London Sinfonietta. Eivind er en ettertraktet kammermusiker, og er blitt en kjent gjest på Norges blomstrende kammermusikkscener. Han har spilt under Festspillene i Bergen, Stavanger kammermusikkfestival, Oslo kammermusikkfestival og Rosendal kammermusikkfestival. I 2018 er Eivind fokusmusiker under årets Midtåsenfestival i Sandefjord og vender tilbake til Stavanger kammermusikkfestival. Eivind (b.1994) begynte å spille fiolin i en alder av 5 år men byttet til bratsj som hovedinstrument ni år senere. Eivind spiller på en bratsj laget av G. Guadagnini “ex-Vieuxtemps” viola fra 1768, vennlig utlånt fra Dextra Musica

 

 

 

Del dine tanker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.