Søk vinterkurset 2018! SØKNADSFRIST 10.OKTOBER

Also available in: English

Du kan nå søke om opptak til Ungdomssymfonikernes vinterkurs 2018! Kurset varer fra tirsdag 2. januar- søndag 7. januar 2018. Du finner all nødvendig informasjon under fanene «kurs» og «opptak» her på hjemmesiden.

Søknadsfrist: tirsdag 10. oktober 2017.

Du kan fylle ut online søknad her:  https://ungdomssymfo.fluidreview.com.

Vi gleder oss til å motta din søknad!

 


Dirigent: Elim Chan

Solist: Tine Thing Helseth

PROGRAM:

Glinka: Ouverture til “Ruslan og Ludmila”

Delibes: “Les Filles de Cadix”

Saint-Saëns: “Mon coeur s’ouvre à ta voix” fra “Samson og Dalila”

Mahler: Adagietto fra symfoni nr. 5

Wagner: Vorspiel og Liebestod fra “Tristan og Isolde”

 

Pause

 

Bernstein: Ouverture til “Candide”

Piazzolla: “Milonga del angel” og “Libertango”

Weill: “Youkali”

Tsjaikovskij: “Romeo og Julie”, Fantasiouverture


Elim Chan

Elim Chan (f. 86) ble født i Hong Kong.

Foto: Lau Kwok Kei

I desember 2014 ble hun den første kvinnelige vinneren noensinne av den internasjonale dirigentkonkurransen Donatella Flick Conducting Competition, noe som resulterte i at hun fikk stillingen som assistentdirigent i London Symphony Orchestra i 2015/16. Fra sesongen 2017/18 har hun tittelen sjefdirigent i NorrlandsOperan for tre sesonger. Hun ble utnevnt til Dudamel Fellowship programme med Los Angeles Philharmonic i 2016/17.

Nylige høydepunkter inkluderer hennes debut med Mariinskyorkesteret våren 2016 både i St. Petersburg og på turné i Mexico, som et resultat av en personlig invitasjon fra Valeriy Gergiev, samt hennes debut på Lucernefestivalen med Lucerne Festival Academy Orchestra i august 2016. Ellers har hun de seneste par år gjort debut med Luzerner Sinfonieorchester, Orchester Philharmonique de Luxembourg, Orchester National de Belgique, Australian Youth Orchestra, Orchestre de Chambre de Lausanne, Norrköping Symphony Orchestra og Orquesta Filarmonica de Gran Canaria, samt nordamerikansk debut med Berkeley, Detroit og Chicago Symphony Orchestra. Chan returnerte i 2017 igjen til Hong Kong Philharmonic.

Tidligere oppdrag inkluderer National Arts Centre Orchestra, Ottawa og Orchestre de la Francophonie (en del av NAC Summer Music Institute i 2012) der hun jobbet med Pinchas Zukerman. Hun har deltatt i Musical Olympus Festival i Sankt Petersburg, workshops med Cabrillo Festival Orchestra og Baltimore symfoniorkester (med Marin Alsop, Gerard Schwarz og Gustav Meier), og våren 2015 tok hun også mesterklasser med Bernard Haitink i Luzern.

Elim Chan er utdannet ved Smith College og University of Michigan. Hun var til og med leder for symfoniorkesteret ved University of Michigan Campus og Michigan Pops Orchestra. I 2013 ble hun tildelt Bruno Walter Conducting Scholarship.

 

Tine Thing Helseth

Tine Thing Helseth har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist i ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene.

Tine Thing Helseth / EMI Classics

I 2007 ga Tine ut sitt debut-album, som hun mottok Spellemannpris som “Årets nykommer” for, og som av Aftenposten ble utnevnt til ”årets klassiske album”.

Hennes andre album fra 2009, Mitt hjerte alltid vanker solgte til gull etter kun tre uker.  Det tredje albumet, Storyteller, kom i 2011 som det første av i alt fire album utgitt på EMI. I 2013 ble Tine nominert til “årets nykommer” av The Classic Brit Awards for albumet Tine. I august 2017 feiret Tine 30-årsdagen sin med storslagen bursdagskonsert i Operaen og utgivelse av nytt album, Never Going Back, hvor Tine viser en ny og hittil ukjent side av seg selv: som en stilsikker singer-songwriter.

Tine har stått for urfremførelsen av utallige trompetkonserter, blant andre “Easter Concerto” av Bent Sørensen og Chite d’Ètoiles av Mathias Pintscher, sistnevnte med premiere i Londons Royal Albert Hall under BBC Proms – verdens største festival for klassisk musikk.

Foruten solotrompetist-karrieren er Tine svært aktiv: I juni 2013 lanserte hun festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo. Som kunstnerisk leder har en rekke store klassiske musikere fra hele verden deltatt på festivalen. Tine er i tillegg kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av 10 spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. I ensemblet Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) har Tine med seg fire musikere med jazzbakgrunn, og klassisk og jazz møtes i et mangfoldig repertoir.

I 2016 ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole. Hun kan også høres i radiokanalen NRK Klassisk, som programleder i Min favorittmusikk.  Tine har også vært konferansier, blant annet under talentkonkurransen Virtuos på NRK1.

 

Del dine tanker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.