Dance Music Symphony

Terningen arena, mandag 7.august kl. 20.00 (kjøp billett)

Tre remixer for orkester basert på musikk av Skrillex, Daft Punk, Aphex Twin m.fl.

På begynnelsen av 1900-tallet ble dansemusikken revolusjonert av komponister som Stravinsky og Debussy. Den elektroniske dansemusikken, electronic dance music EDM, har de siste tjue årene påvirket dagens musikk på samme radikale måte. 100 år etter Vårofferet har Hans Ek skapt Dance Music Symphony som en hyllest til en av de viktigste musikalske strømninger i vår tid.  

Dance Music Symphony er orkestrale remixer av EDM-låter av musikk av bl.a. Skrillex, Daft Punk, Aphex Twin, Avicii og Swedish House Mafia.


Dirigent: Christian Eggen

Program

Hans Ek: «Dance Music Symphony»

«Within you without you» Org: George Harrison, arr: Hans Ek
«A fistfull of dollar/Graveyard scene» Org: Ennio Morricone, arr: Hans Ek
«Satisfaction», Org: Benny Benassi, arr: Hans Ek


Hans Ek

Hans Ek har skapt seg sin alldeles særegne plass på den internasjonale musikkscenen. Uten redsel for å krysse grenser og stiler bryter han tradisjonelle mønstre og går egne veier; alltid med målet om å slippe lytteren inn i et ukjent, spennende – og ikke sjelden storslagent – musikalsk landskap.

I over et kvart århundre har Hans Ek skapt sine personlige klanger i grenselandet mellom klassisk musikk, jazz, pop og folkemusikk. Med evnen til å forene de klassiske musikalske uttrykkene med moderne estetikk, ofte drapert i elektroniske lydtepper, lykkes han med å skape en slags atmosfærisk musikk som oppleves relevant i vår samtid. Hans Eks sterkt selvstendige posisjon i dagens musikkliv har ført til spennende samarbeid og gjestespill med orkestre og konserthus så vel i Sverige og Norden som resten av Europa. Danske Efterklang, britiske These New Puritans og filmmusikkskaperen Michael Nyman er bare noen eksempler. Hans Ek er også musikalsk ansvarlig for et høyt antall oppsetninger av Björn Ulvaeus og Benny Anderssons musikaler.

Aktuelle samarbeid som skiller seg ut er hyllede E.S.T. Symphony. Hans Ek arrangerer og dirigerer Esbjörn Svensson Trios musikk – både for innspilling og scene – for et ensemble bestående av jazzmusikere og klassisk symfoniorkester. Med kammerensemblet Modern Fantazias har han nærmet seg personlige favoritter som Brian Eno og Kraftwerk. Senest tolket Hans Ek David Bowies ”Berlintrilogi” i Gøteborgs Konserthus og Berwaldhallen i Stockholm.

Pågående prosjekter er typiske eksempler på hvor grenseoverskridende Hans Ek arbeider: Blant dem kan nevnes nykomponerte stykker til klarinettisten Martin Fröst, ett album med danske dj-kollektivet Den Sorte Skolen og arrangementer av Björklåter til sopranen Renée Fleming. Alt med ambisjonen om å skape et nåtidig svensk og internasjonalt repertoar som kommer til å få en naturlig plass i orkestertradisjonen.

Tekst av Lars Collin

Del dine tanker

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.