Kurs

Vinterkurs 2018

Tirsdag 2. januar til søndag 7. januar 2018

Info om opptakskrav finnes under Opptak

Påmelding skjer elektronisk via vår søknadsside fluidreview.

US Nyttaarskonsert

Kunstnerisk innhold

 

Nyttårskonsert i Terningen Arena i Elverum lørdag 6. januar kl. 18:00 

Dirigent Elim Chan
Solist og konferansier Tine Thing Helseth, trompet

Program   

M. Glinka: Ouverture til Ruslan og Ludmila

L. Delibes: «Les Filles de Cadix» (arr. Jarle Storløkken)

C. Saint-Saëns: «Mon coeur s’ouvre à ta voix» fra Samson og Dalila

G. Mahler: Adagietto fra Symfoni nr. 5

R. Wagner: «Vorspiel» og «Liebestod» fra Tristan og Isolde

 

Pause

 

P. Tsjaikovskij: «Romeo og Julie», Fantasiouverture

K. Weill: «Youkali» (arr. Jarle Storløkken)

A. Piazzolla: «Milonga del angel» (arr. Jarle Storløkken) og «Libertango» (arr. Øyvind Westby)

L. Bernstein: Ouverture til Candide

 

 

 

Instruktører 

Instruktørene er erfarne og profilerte orkestermusikere fra de nordiske orkestrene. Flere av dem har også undervisningsstillinger ved nordiske utdanningsinstitusjoner.

1.fiolin: Adam Grüchot
2.fiolin: Johannes Lörstad
Bratsj: Ida Bryhn
Cello: Ernst Simon Glaser
Kontrabass: Marius Flatby
Treblås: Leif Arne Pedersen
Messing: Ingemar Roos
Pauker: Rune Halvorsen
Slagverk: Heming Valebjørg
Harpe: Sidsel Walstad

Kurs i Elverum 

Kursdeltakerne innkvarteres på Elverum folkehøgskole under kurset.

Kurset er kostnadsfritt

Kurset, inkludert opphold og full pensjon på Elverum folkehøgskole, er gratis. Studenter som reiser til eller fra kurset på andre tidspunkter enn oppsatte busser må organisere reisen selv. Mer info under punktet reisestøtte. Vær oppmerksomhet på at kontraktsbrudd kan føre til at søker blir holdt ansvarlig for påløpte utgifter som følge av dette (se avsnitt om permisjoner).

Transport

Det blir arrangert transport fra Norges Musikkhøgskole på oppstartsdagen, tirsdag 2. januar 2018. Oppmøtetidspunkt kl 10:00, avreise 10:30. Bussen stopper på Gardermoen flyplass ca. kl 11:00. Hvis du ankommer med fly, må flyet lande senest 10:10. Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn. Stoppested for buss og tog hvis du kommer til Elverum på egenhånd, er Elverum Skysstasjon. Det er to ulike bussruter, som du finner på www.nor-way.no og www.nettbuss.no. Togruter finner du på www.nsb.no.

Reisestøtte

Det er en egenandel for reise på 600 NOK. Vi dekker reiseutgifter mellom 600 og 2000 NOK, altså maks 1400 NOK. Beløpet vil bli utbetalt i starten av kurset. Frist for å levere reiserefusjonsskjema, som du finner i Fluid, og kvitteringer er dagen etter ankomst. Overholder du ikke denne fristen, vil du ikke motta reisestøtte. Det kreves utfylt reiserefusjonsskjema og kvitteringer for samtlige reiser. Dokumentene må være printet ut på forhånd, vi godtar ikke skjema og kvitteringer pr. epost. Vi har dessverre ikke mulighet til å være behjelpelige med å printe ut reisekvitteringer. Reisekostnader tilsvarende rimeligste offentlige transportmiddel dekkes, også ved bruk av bil. Det forutsettes at reisen er fra enten studiested eller hjemsted, og at reisetidspunktet er i tilknytning til kursperioden.

Studiepoeng

Deltakere i Ungdomssymfonikerne har mulighet for å få tildelt studiepoeng fra Norges Musikkhøgskole. Det gis 2 studiepoeng for hvert av programmene på sommerkurset og 2 studiepoeng for vinterkurset; altså til sammen 8 studiepoeng tildeles studenter som har vært med på alle årets program.

Forsikring

Det er studentens ansvar å ha egen syke-, reise- og instrumentforsikring i orden. Ungdomssymfonikerne forsikrer kun instrumenter som er lånt fra Norges musikkhøgskole.

Permisjon

Det gis kun permisjon etter skriftlig søknad til Ungdomssymfonikernes administrasjon. Søkere som trekker seg etter at kontrakten er underskrevet, vil kunne bli holdt ansvarlig for utgifter som påløper organisasjonen som følge av dette, avhengig av årsak. For sykdomsfrafall er det kun sykemelding utstedt av lege som gir gyldig grunn.

This post is also available in: enEnglish